Jak vybrat do bytu vhodný nábytek či osvětlení? Není to taková věda, pojďme se na to podívat


Barvy kouzlí

Na každého člověka působí barvy jinak. Někdo se cítí dobře v prostředí červeném, někoho uklidňuje zelená a někdo má rád klasiku, bílé stěny a dřevěný nábytek. Vy sami musíte vědět, kterou barvu máte rádi, kdy se cítíte dobře. Pokud nechcete experimentovat, zvolte bílé stěny a vyberte si nábytek, který se vám bude líbit.

Buďte praktičtí

I když je lesklá kuchyň nádherná, pokud v ní budete připravovat jídlo pro členy domácnosti, věřte, že ji snadno umažete. Bude vidět každé cáknutí i otisk prstu.

kuchyň_snů

Možná vám nevadí, kuchyň pokaždé umýt, protože leskl je vaším snem. Potom si vyberte takovou, abyste byla spokojená. Ale věřte, že obyčejná dřevěná dvířka se snadno udržují a není na nich vidět každé kápnutí. Až budete vybírat obývací stěnu, myslete i na úložný prostor. Ač se to nezdá, každá skříňka dobrá a jednou za ni budete rádi. Přeci jen ty suvenýry z dovolených a drobné dárečky od přátel musíte někam dát.

Budiž světlo

Pokud jste ještě nevybírali osvětlení do bytu, nemáte možná ani ponětí, jak těžký úkol vás čeká. Najít světlo, které dobře svítí přesně tam, kam potřebujete, je téměř nadlidský výkon. Pravděpodobně navštívíte několik obchodů s osvětlením, než vyberete to správné.

vhodné_osvětlení

Výhodou je, že se můžete ptát odborníků a oni vám rádi poradí. V kuchyni, kromě světla na stropě, je dobré mít osvětlenou i pracovní plochu, můžete zvolit bodová světla nebo led pásek, který nevyjde draho. V obývacím pokoji je vhodné mít kromě lustru nějakou menší lampu, pro příjemné posezení při tlumeném světle například s partnerem či kamarádkou. Pokud máte pracovní stůl, světlo umístěte tak, aby vám nestínilo, tedy podle toho, jestli jste levák či pravák. Současná moderní doba nabízí i chytré osvětlení. Řeč je o biodynamické osvětlení, které pozná, jaké je počasí a podle toho nastaví intenzitu světla. Tak vzhůru do obchodu a nechte se překvapovat.